FACEBOOK VERIFY--> Client aan het woord: John Kruts Skip to main content
De client vertelt

John Kruts: razendsnel weer op de been

Client aan het woord: 'CortoClinics is met geen andere kliniek of ziekenhuis te vergelijken'

Als we de 54-jarige John Kruts spreken is het op de kop af acht weken geleden dat hij zijn knieprothese kreeg bij CortoClinics. Twééde knieprothese, want twee jaar geleden werd zijn rechterknie hier al behandeld. Beide keren herstelde hij razendsnel.

“Twee weken na de ingreep liep ik zonder krukken of andere ondersteuning,” zegt John niet zonder trots. “En ik heb géén pijn gehad na de operatie. Ik heb zelfs geen pijnstillers hoeven slikken. Al vanaf de vijfde dag na de ingreep startte ik met oefeningen thuis met de fysiotherapeut. Zes weken na de ingreep was ik weer aan het werk. Mijn werkgever was stomverbaasd. Collega’s met artrose zijn vaak een jaar uit de running.”

Beide ingrepen zijn dus super verlopen. Daar gingen wel jaren van pijn aan vooraf. Want John was jong (50) toen hij te maken kreeg met artrose. Daarom adviseerde de huisarts om zo lang mogelijk te wachten met ingrijpen en werd hij op de been gehouden met spuiten.

“Mijn knieën hebben het nodige te lijden gehad. Ik heb jarenlang aan kickboksen gedaan en zwaar werk verricht, onder andere als stratenmaker. Dat is niet goed voor je knieën. Bij mij was uiteindelijk helemaal geen kraakbeen meer over. Op een gegeven moment ging het echt niet meer ­– altijd pijn, niet meer kunnen strekken of buigen, moeizaam lopen, niet meer kunnen wandelen. Via mijn schoonmoeder kwam ik bij CortoClinics terecht. Die had enthousiaste verhalen gehoord over deze kliniek.”

Super-de-luxe

“Alleen al binnenkomen bij CortoClinics is een geweldige ervaring. Alsof je super-de-luxe brasserie binnenstapt. De service, de vriendelijkheid van de medewerkers, het is ongekend. Die warme ontvangst schept meteen vertrouwen. Je wordt op je gemak gesteld en er is oprechte aandacht voor je welbevinden. Mijn vrouw en zoon waren mee tijdens mijn behandeldag. Die kregen meteen een lekker kopje koffie. De verpleging neemt alles rustig en uiterst vriendelijk met je door. Zelfs de dekens op de behandelkamer zijn voorverwarmd. Het is met geen andere kliniek of ziekenhuis te vergelijken.”

‘Deze kliniek is met geen enkele andere kliniek of ziekenhuis te vergelijken.’

 

Geen wachtlijst

Het verbaasde hem hoe snel hij terecht kon voor de operatie, vertelt hij. “Tussen de intake en operatie zaten maar drie weken. Ongelofelijk, want in het ziekenhuis stond ik op een wachtlijst, waarbij was gemeld dat het minimaal negen maanden ging duren voordat ik behandeld kon worden. Bij CortoClinics was mijn intake op een vrijdagochtend, ’s middags heb ik in het ziekenhuis mijn foto’s en echo opgehaald en drie weken later lag ik op de behandeltafel.”

In de korte periode tussen intake en behandeling moest John wél proberen wat gewicht kwijt te raken, zo was hem geadviseerd door CortoClinics. In die drie weken viel John nog even af. “Ik had overgewicht, dat wist ik ook wel. De arts had gezegd dat ik moest proberen om nog af te vallen vóór de operatie om het operatierisico te minimaliseren. “Dat was even pittig ja,” lacht hij. “Maar wat moet dat moet.”

Blij met de app

John benadrukt ‘geen seconde spijt’ te hebben dat hij voor zijn knieoperaties voor CortoClinics koos. Ook over het voor- en natraject van de ingrepen is hij zeer te spreken. “De Patient Journey-app die ze gebruiken vind ik echt perfect. In de aanloop naar de operatie krijg je elke dag een appje. Over je voorbereiding op de ingreep, over medicatie, zelfs het mobiele nummer van de arts krijg je. Je kunt elke vraag stellen en ze zijn altijd bereikbaar. Heel prettig is dat. Het neemt een hoop spanning weg.”

Lezen: zo werkt de Patient Journey-app

Een operatie moeten ondergaan, is nooit leuk, maar op déze manier behandeld worden maakt het tot een fijne ervaring, vindt John. Na afloop komt de grootste beloning: weer kunnen bewegen zonder pijn en beperking. “Ik voelde meteen na de operatie het verschil. Die pijn was weg. Ik kon voor mijn ingreep niet bukken, niet traplopen, niet wandelen, niet op m’n knieën zitten. De beperkingen in het dagelijks leven waren enorm. Dat is nu voorbij. Ik kan weer normaal leven en bewegen. Waar iedereen recht op heeft, naar mijn mening.”

Vol lof is hij over ‘zijn kliniek’. “De zorg is uitmuntend. Iedereen die er werkt is fantastisch. Ik kan iedereen deze kliniek van harte aanbevelen. Ik heb er al zes kennissen heen gestuurd.”

‘Zes weken na de ingreep was ik weer aan het werk. Mijn werkgever was stomverbaasd.’