FACEBOOK VERIFY--> CortoClinics en de Patient Journey App in Navenant magazine - CortoClinics Skip to main content
Nieuws

CortoClinics en de Patient Journey App in Navenant magazine

Van de één op de andere dag kwam het op: ernstige pijn in haar knie. Anja Wijnholds (57), met een actieve baan in de catering, kwam thuis te zitten. De diagnose: knieartrose.

Rust nemen, fysiotherapie en injecties in de knie brachten geen verbetering. Bovendien brak de coronapandemie uit, en niet-spoedeisende zorg had geen prioriteit. Na een bezoek aan een voorlichtingsavond van orthopedisch behandelcentrum CortoClinics liet ze zich doorverwijzen. Inmiddels is ze geopereerd en aan het revalideren.

CortoClinics is een orthopedisch behandelcentrum met vestigingen in Brabant en Limburg. Hun belangrijkste waarden zijn een persoonlijke benadering, en sámen, goed geïnformeerd, beslissen over behandelingen.

“Dr. Kort heeft uitgebreid alle behandelopties met me besproken en toen de beslissing aan mij gelaten. Omdat me wel duidelijk was dat de pijn aan mijn knie niet zomaar zou verdwijnen, koos ik voor een knieprothese. Ik kon gelukkig snel terecht en heb nog geen seconde spijt gehad.”

Dr. Nanne Kort, orthopedisch chirurg, gelooft bovendien dat digitale en technologische ontwikkelingen een verrijking kunnen zijn bij het behandelen van heup- en knieslijtage. Daarom maakt de kliniek sinds kort gebruik van de Patiënt Journey app. “Een uitkomst”, volgens Anja.

‘Ik verheug me op het moment dat ik weer kan wandelen’.
Anja Wijnholds (57) koos voor een knieprothese.

“Dankzij de persoonlijke app wist ik precies wat ik kon verwachten.”

Een app als extra ondersteuning

De Patiënt Journey app houdt de cliënt van dag tot dag op de hoogte van alles rondom de behandeling. De app is gepersonaliseerd, zodat de juiste informatie op het juiste moment verschijnt. “Heel fijn, ik heb er enorm veel baat bij”, zegt Anja. “Naast de gesprekken op de polikliniek en de folders waarmee CortoClinics je voorbereidt, zorgt de app dat je exact weet waar je aan toe bent. Ik had nog nooit in een ziekenhuis gelegen, maar wist precies wat ik kon verwachten. Dat begon al voor de operatie, met instructies voor medicatie en tips over wat je moet regelen. Maar voor de operatie bellen de medewerkers je ook meerdere malen op, zodat je echt goed voorbereid bent.”

Geen vervanging van fysieke bezoeken

De app is uitdrukkelijk niet bedoeld als vervanging van fysieke bezoeken en menselijk contact. Hij geeft informatie die tijdens de polikliniek-bezoeken al is gegeven, maar opgeknipt in kleinere stukken, die precies op het juiste moment via pushmeldingen verschijnen. “Het voelt absoluut niet alsof het in de plaats is van menselijk contact. De app vraagt je ook naar pijnscores of geeft aan hoe het litteken eruit moet zien. Als je via de app meldt dat iets niet in orde is, heb je binnen de kortste keren een medewerker aan de lijn. En natuurlijk heb je ook de gewone ingeplande nacontroles.”

Toekomstdromen

We vroegen Anja wat ze graag weer zou doen, zodra ze weer mobiel is. “De gewone dingen. Even een stukje wandelen, zonder hulpmiddelen, en een terrasje pakken. Weer fitnessen, want dat deed ik graag. En weer aan het werk, maar niet meer in de catering. Ik zou graag aan de slag gaan als zorgondersteuner in een verzorgingshuis, bijvoorbeeld. Koffie en thee serveren, mensen helpen bij de maaltijden. Dat lijkt me heel waardevol.”