FACEBOOK VERIFY--> Mako: digitale zorgtechnologie bij heup- en knieartrose - CortoClinics Skip to main content

Digitale Zorgtechnologie
MAKO

De Mako

Bij CortoClinics gebruiken we de nieuwste zorgtechnologie. We zetten bijvoorbeeld de Mako in: ondersteunende robotarm-technologie in om knie- en heupprotheses te plaatsen. Je bent daarmee verzekerd van de beste zorg, met de nieuwste operatietechnieken.

De Mako is een robotarm die de chirurg ondersteunt bij het plaatsen van knie- en heupprotheses. Met deze nieuwe methode voor heup-operaties en knie-operaties is de chirurg in staat veel preciezer te werken. Dat zorgt voor beter geplaatste protheses, minder invasieve (ingrijpende) operatietechnieken en een sneller en comfortabeler herstel.

Géén robot

De Mako is niet zelfsturend, en neemt dus geen eigen beslissingen. Daarom heeft CortoClinics het liever niet over een robot, maar over een robotarm. In de volksmond zal je wel horen dat er een robot aan de operatie te pas kwam.

Mako robot-stryker gebruikt door CortoClinics

De Mako robotarm is nauwkeurig

Een heupprothese of knieprothese kan veel preciezer geplaatst worden met ondersteuning van een robotarm. Een prothese die niet perfect geplaatst is, leidt vaak tot nieuwe klachten. Vaak is een nieuwe operatie nodig om deze klachten te verhelpen. Hoe nauwkeuriger de prothese geplaatst is, hoe kleiner de kans dat deze problemen ontstaan.

Een robotarm beslist niets zelf

De Mako werkt niet zelfstandig, maar ondersteunend. De robotarm voert berekeningen uit, maar handelt niet zelfstandig. De chirurg bepaalt, controleert, beslist en voert uit. Hij kan iedere handeling ook op ieder moment onderbreken.

Hoe werkt de Mako robotarm?

De chirurg stelt de robotarm vooraf in via de computer. Hij voert gegevens in uit scans en röntgenfoto’s. De computer berekent hiermee de ideale positie voor de prothese.
Tijdens de operatie stuurt de chirurg de robotarm aan. De computer geeft hem voortdurend informatie over de posities van het onderbeen, bovenbeen of bekken en de instrumenten. De computer geeft ook steeds informatie over de vorm en stabiliteit van het gewricht. Zo verwijdert de chirurg, dankzij de robot, niet meer bot dan nodig is om de heupprothese of knieprothese te plaatsen. De foutmarge is hierbij minder dan 1 mm. De prothese komt zo heel nauwkeurig op de meest ideale positie terecht.

Meekijken met je eigen operatie

Wil je meekijken met je eigen heup- of knie operatie? Dat kan bij CortoClinics. Kies je voor een ruggenprik, dan kun je op een scherm meekijken naar een live 3d-animatie van de operatie. Zo kun je precies zien hoe dr. Nanne Kort samen met de Mako de optimale positie voor je heup- of knieprothese bepaalt. Stel je hier geen prijs op? Dan laten we het scherm gewoon uit. Jij bepaalt.

Specialisatie bij CortoClinics

CortoClinics richt zich alléén op het heupgewricht en kniegewricht. Orthopedisch chirurg Dr. Nanne Kort deed al veel onderzoek naar deze gewrichten. De resultaten van deze onderzoeken maakten eerst de weg vrij om bij heup- en knieprotheses de opnameduur te verkorten. Daarna droeg zijn onderzoek bij aan het omzetten van foto’s en scans naar digitaal bruikbare gegevens. Een robotarm gebruiken bij het plaatsen van heup- en knieprotheses is dan ook een logische stap in zijn specialisatie.

Wil je weten hoe CortoClinics zorgtechnologieën op de voet volgt?

Neem contact met ons op