FACEBOOK VERIFY--> Even voorstellen: Frank Jonkers, orthopedisch chirurg - CortoClinics Skip to main content
Nieuws

Even voorstellen: Frank Jonkers, orthopedisch chirurg

Even voorstellen…

Ons team heeft er een derde orthopedisch chirurg bij: Frank Jonkers. Op 1 augustus 2022 ging hij aan de slag, we stellen hem graag aan je voor.

Wie ben je?

Mijn naam is Frank Jonkers, 36 jaar en geboren en getogen in Eindhoven. 3 jaar geleden zijn mijn vrouw Laura en ik naar Maastricht verhuisd. Sinds februari 2022 zijn we vader en moeder van 2 dochters; een tweeling. Je begrijpt: momenteel zijn we heel druk met de kinderen.
Ik hou van sporten. Vroeger heb ik gevoetbald, getennist en gebokst. Nu loop ik graag hard als er tijd voor is, maar met de tweeling erbij is die tijd nu schaars.

Naast sporten, hou ik van reizen en heb ik al veel van de wereld gezien. In 2019 heb ik een maand in Ghana geopereerd. Het was fijn om daar iets te betekenen, en ik zou graag nog eens in een ontwikkelingsland werken in de toekomst.

Wat is je rol bij CortoClinics?

Sinds 1 augustus versterk ik het team als orthopedisch chirurg. Tijdens mijn opleiding tot orthopeed heb ik al eens met Nanne samengewerkt, dat was erg inspirerend.

Toen ik hoorde dat CortoClinics een vestiging dichter bij mijn woonplaats opende, werd ik enthousiast. De manier van werken spreekt me erg aan. Na twee dagen te hebben meegelopen in de kliniek was ik verkocht. Het is écht een hele andere manier van werken dan ik gewend was. De cliënt staat centraal, en dat past erg goed bij me. De cliënten zijn ontzettend tevreden. De beslissing was dus snel genomen, en ik heb nog geen moment spijt gehad.

Waarom orthopedie?

Omdat het een vak is waarbij je de cliënt vanaf de eerste klacht tot het eind van het traject zelf behandelt. Je luistert naar de klacht en onderzoekt, daarna maak je samen een plan en uiteindelijk inventariseer je hoe dat plan heeft uitgepakt. Bij CortoClinics betrekken we de cliënt bij het maken van het behandelplan en beslissen samen. Het fijnst is de afwisseling, de spreekuren, het opereren en het bezig zijn met mijn handen. Het lichaam en alles wat daarin beweegt heeft mij altijd al aangesproken, vermoedelijk vanuit mijn sportverleden.

Waarom CortoClinics?

Ik hoorde natuurlijk al langer positieve verhalen over CortoClinics. Nanne is innovatief bezig en altijd al een pionier geweest. De cliënt krijgt de regie in handen en er wordt echt samen beslist. Daarnaast is de Mako een innovatie in de zorg. Ik had nog nooit met ondersteunende robotarmtechnologie gewerkt, maar het bevalt me prima. Heel interessant!

Vrij om te doen wat mij beweegt, wat beweegt jou?

Binnen de orthopedie: voor mijn cliënten het beste eruit halen wat erin zit. Ik streef naar tevreden cliënten die met het best haalbare resultaat terug op het spreekuur komen. Buiten mijn vak zijn dat mijn vrouw en mijn kinderen. Zij houden me goed in beweging.