FACEBOOK VERIFY--> Even voorstellen: Paul van Rensch, orthopedisch chirurg - CortoClinics Skip to main content
Nieuws

Even voorstellen: Paul van Rensch, orthopedisch chirurg

Even voorstellen…

CortoClinics heeft er een orthopedisch chirurg bij. Met het oog op het groeiend aantal cliënten én de nieuwe kliniek in Nederweert, was het hoog tijd voor versterking. Die vonden we in Paul van Rensch, orthopedisch chirurg. Op 14 mei 2021 ging hij aan de slag, we stellen hem graag aan je voor.

Wie ben je?

Ik ben Paul van Rensch. Ik ben 37 jaar en ik woon samen met mijn vriendin en drie zoons (5 jaar, 3 jaar en 3 maanden) in Beuningen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met het gezin de natuur op te zoeken. Ik hou van buiten zijn en vind het belangrijk om bewust met het milieu om te gaan. Dit willen wij onze kinderen ook zoveel mogelijk meegeven. Verder hou ik van klimmen en alpinisme en hoop ik als de jongens wat groter zijn lekker met hen de bergen in te kunnen.

Waarom orthopedie?

Eigenlijk heb ik altijd een fascinatie voor ‘beweging’ gehad. Ik vind het interessant hoe het bewegingsapparaat werkt. In eerste instantie studeerde ik biologie, maar al snel bleek dat ik dat te theoretisch vond; het ging te weinig over mensen. Tijdens mijn studie geneeskunde merkte ik tijdens de coschappen al dat je bij orthopedie écht iets kan bijdragen aan herstel, aan het weer op gang helpen van mensen.

Hoe kwam je bij CortoClinics terecht?

Tijdens mijn werk in ziekenhuizen viel me op dat ik eigenlijk steeds te weinig tijd had voor mijn cliënten. Het voelde als productie draaien, waarbij de menselijke maat uit het oog is verloren. Het concept van CortoClinics, sprak me meteen aan. Samen, is het kernwoord. Samen met de cliënt beslissen, maar ook binnen het team doen we het echt samen. Als je tijdens de visite aan een bed staat dat opgemaakt wordt, steek je zelf ook even je handen uit de mouwen en trek je een laken strak. Ik heb me tijdens een sollicitatie eigenlijk ook nooit eerder zo op mijn gemak gevoeld.

14 mei ben ik gestart. De komende tijd ga ik een eigen cliëntenbestand opbouwen. Voor nu draai ik mee op de poli, leer ik van Nanne de MAKO te gebruiken en neem ik veel post-operatieve belafspraken voor mijn rekening.

CortoClinics heeft als motto: Vrij om te doen wat jou beweegt. Wat beweegt jou?

Ik hou ervan om met mijn gezin of vrienden actief bezig te zijn in de natuur. De vrijheid die ik dan voel, ik wil anderen graag helpen om die ook weer te beleven.

In de natuur? Waar ben je het liefst?

Ik hou in Nederland erg van de Posbank, de Veluwe en de uiterwaarden van de Waal. Maar als ik wat verder weg kan, de Franse Alpen. Daar raak ik niet op uitgekeken.