FACEBOOK VERIFY--> Heupslijtage, symptomen en behandeling - CortoClinics Skip to main content

Orthopedisch centrum
gespecialiseerd in heupslijtage

Orthopedisch centrum
gespecialiseerd
in heup- en knieslijtage

Voorlichtingsavond over heup- en knieartrose met CortoClinics on Tour.

Meld je aan

Maak een afspraak of
bel ons direct: 0495 – 749443

Maak een afspraak

CortoClinics biedt je een
behandeling op maat bij heupslijtage

Heupslijtage kan je in het dagelijks leven flink beperken. Als eerste symptomen van een versleten heup voel je pijn en is de heup minder soepel dan normaal. CortoClinics helpt je met een behandeling die aansluit bij jouw beeld van de toekomst. Bij heupslijtage geven wij eerlijk advies, en jij bepaalt de koers.

Dag- en avondpoli

Met een verwijzing van je huisarts kun je voor heupslijtage bij CortoClinics terecht. We heten je van harte welkom op onze dag- of avondpoli. We helpen je graag om de stap te zetten naar hernieuwde mobiliteit.

Behandeling bij heupslijtage

Onze orthopedisch chirurg Dr. Nanne Kort inventariseert je klachten en verricht onderzoek. Daarna legt hij uit wat de behandelmogelijkheden voor je versleten heup zijn. Slijtage van een gewricht is soms conservatief te behandelen, met bijvoorbeeld pijnstilling en fysiotherapie. Het kan ook zijn dat een heupprothese de juiste stap voor je is. Er is geen vooraf vastgelegd stappenplan voor de behandeling. Jouw wensen en toekomstbeeld zijn leidend.

Meer weten over heupslijtage?

Vraag de brochure aan

Samen beslissen – shared decision making

Bij CortoClinics bieden we persoonlijke zorg. Daarmee bedoelen we dat we je geen behandeling voorschrijven, maar dat we samen met jou beslissen welke behandeling het beste bij je past. Om goed te kunnen kiezen, moet je goed geïnformeerd zijn. Daarom nemen we tijdens het spreekuur ruim de tijd om alle opties met je door te spreken. Een handig hulpmiddel daarbij zijn consultkaarten, waarop alle behandelopties met voor- en nadelen op een rijtje zijn gezet. De consultkaart voor heup-artrose kan je hier downloaden.

Waarom kiezen voor CortoClinics?
Altijd persoonlijke aandacht en zorg
Korte wachttijden, eerste bezoek binnen een week
Een dag- en avondpoli
Verzekerde zorg

Lees meer informatie over:

Heb je nog vragen
over onze heupoperaties?

Hoe wordt de heupoperatie verzekerd?

Je verzekering vergoedt de plaatsing van een heupprothese. Soms keert de verzekeraar niet het volledige factuurbedrag uit. In dat geval neemt CortoClinics dit verschil voor zijn rekening. Je betaalt wel altijd zelf je eigen risico. Ook de eigen bijdrage voor medicijnen en fysiotherapie is voor jouw rekening. Dit werkt ook zo in ‘gewone’ ziekenhuizen. Niet vergoede kosten zijn dus geen belemmering voor je behandeling bij CortoClinics.

Hoe lang moet ik blijven voor de operatie?

Het plaatsen van de prothese duurt ongeveer een uur. Daarna blijf je bij CortoClinics 1 nacht in de kliniek. De volgende ochtend mag je al naar huis.

Hoe lang duurt mijn herstel na de operatie?

Het plaatsen van een heupprothese is een operatie met een aanzienlijke revalidatie. Na de operatie maak je in de eerste 6 weken tot 3 maanden het grootste gedeelte van je herstel door. Dat wil niet zeggen dat het eindresultaat dan bereikt is. Sommige mensen hebben een jaar nodig om tot het eindresultaat te komen en zich volledig hersteld te noemen.

Veelgestelde vragen

Referenties

"Geweldig team. Persoonlijk, warm, betrokken. Goede begeleiding, voor, tijdens en na de operatie."

"De patiënt staat centraal zowel bij de orthopeed als het team eromheen! Je bent absoluut geen nummer maar een persoon die voor een grote operatie staat! Chapeau"