FACEBOOK VERIFY--> Knieslijtage, symptomen en behandeling - CortoClinics Skip to main content

Orthopedisch centrum
gespecialiseerd in knieslijtage

Orthopedisch centrum
gespecialiseerd
in heup- en knieslijtage

Voorlichtingsavond over heup- en knieartrose met CortoClinics on Tour.

Meld je aan

Maak een afspraak of
bel ons direct: 0495 – 749443

Maak een afspraak

CortoClinics biedt een
behandeling op maat bij knieslijtage

Knieslijtage kan je behoorlijk beperken. De eerste symptomen, pijn en een moeilijk bewegende knie, zijn vaak mild. Bij ernstige slijtage in de knie is het normale dagelijks leven zelfs een belasting. CortoClinics helpt je met een behandeling die aansluit bij jouw beeld van de toekomst. Bij knieslijtage geven wij eerlijk advies, en jij bepaalt de koers.

Dag- en avondpoli

Met een verwijzing van je huisarts kun je voor knieslijtage bij CortoClinics terecht. We hebben een dag- en avondpoli, om je bezoek zo makkelijk mogelijk te maken. We helpen je graag om de stap te zetten naar hernieuwde mobiliteit.

Behandeling bij knieslijtage

Onze orthopedisch chirurg Dr. Nanne Kort inventariseert je klachten en verricht onderzoek. Hij bespreekt de behandelmogelijkheden voor de versleten knie. Slijtage van een gewricht is soms conservatief te behandelen, met bijvoorbeeld pijnstilling en fysiotherapie. Het kan ook zijn dat een knieprothese de juiste stap voor je is. Wat verwacht je, wat wil je weer kunnen? We hanteren geen vooraf vastgelegd stappenplan voor de behandeling. Jouw wensen en toekomstbeeld zijn leidend.

Meer weten over knieslijtage?

Vraag de brochure aan

Samen beslissen – shared decision making

Bij CortoClinics bieden we persoonlijke zorg. Daarmee bedoelen we dat we je geen behandeling voorschrijven, maar dat we samen met jou beslissen welke behandeling het beste bij je past. Om goed te kunnen kiezen, moet je goed geïnformeerd zijn. Daarom nemen we tijdens het spreekuur ruim de tijd om alle opties met je door te spreken. Een handig hulpmiddel daarbij zijn consultkaarten, waarop alle behandelopties met voor- en nadelen op een rijtje zijn gezet. De consultkaart voor knie-artrose kan je hier downloaden.

Waarom kiezen voor CortoClinics?
Altijd persoonlijke aandacht en zorg
Korte wachttijden, eerste bezoek binnen een week
Een dag- en avondpoli
Verzekerde zorg

Lees meer informatie over:

Gelukkige mensen fanatiek in beweging door CortoClinics

Heb je nog vragen
over onze knieoperaties?

Hoe wordt de knieoperatie verzekerd?

Je verzekering vergoedt de plaatsing van een knieprothese. Soms keert de verzekeraar niet het volledige factuurbedrag uit. In dat geval neemt CortoClinics dit verschil voor zijn rekening. Je betaalt wel altijd zelf je eigen risico. Ook de eigen bijdrage voor medicijnen en fysiotherapie is voor jouw rekening. Dit werkt ook zo in ‘gewone’ ziekenhuizen. Niet vergoede kosten zijn dus geen belemmering voor je behandeling bij CortoClinics.

Hoe lang moet ik blijven voor de operatie?

Het plaatsen van de prothese duurt ongeveer een uur. Daarna blijf je bij CortoClinics 1 nacht in de kliniek. De volgende ochtend mag je al naar huis.

Hoe lang duurt mijn herstel na het plaatsen van een knieprothese?

Het plaatsen van een knieprothese is een operatie met een aanzienlijke revalidatie. Na de operatie maak je in de eerste 6 weken tot 3 maanden het grootste gedeelte van je herstel door. Dat wil niet zeggen dat het eindresultaat dan bereikt is. Sommige mensen hebben een jaar nodig om tot het eindresultaat te komen en zich volledig hersteld te noemen.

Wat is het voordeel van werken met ondersteunende robotarmtechnologie?

De Mako robotarm helpt de orthopeed bij het precies plaatsen van de heupprothese. Hij bereikt zo een resultaat met een foutmarge van minder dan een millimeter.

De robotarm biedt nog een ander voordeel: de prothese kan geplaatst worden met een minimaal invasieve operatietechniek.
Met deze techniek is de snede door de huid kleiner dan bij traditionele heup- of knieoperaties. Bovendien blijft de schade aan onderliggende weefsels zoals pezen en spieren beperkt. Daardoor herstel je sneller.

Veelgestelde vragen

Referenties

"Ik kijk nu al uit naar de operatie van mijn andere knie!"

"Mijn hoge verwachtingen zijn overtroffen!"