FACEBOOK VERIFY--> Nieuw bij CortoClinics: de Patient Journey app - CortoClinics Skip to main content
Nieuws

Nieuw bij CortoClinics: de Patient Journey app

Bij CortoClinics staan we 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar. We vinden het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent. Alleen dan kan je actief meebeslissen over, en meewerken aan de behandeling van je heup- of knieartrose. Bovendien geloven we dat digitale en technologische ontwikkelingen een verrijking kunnen zijn bij het behandelen van heup- en knieslijtage. Daarom maken we sinds kort gebruik van de Patient Journey app.

Een app als extra ondersteuning

De Patient Journey app houdt je van dag tot dag op de hoogte van alles rondom je behandeling. Zodra je operatiedatum vaststaat, krijg je een persoonlijke inlogcode. De app geeft je daarna van dag tot dag informatie over wat je kunt verwachten tijdens je behandel- en revalidatietraject, en bijvoorbeeld herinneringen als je medicatie moet starten. Van 30 dagen voor, tot een jaar na je operatie voorziet de app je van precies de goede informatie op het juiste moment.

Geen vervanging van fysieke bezoeken

De app is uitdrukkelijk niet bedoeld als vervanging van fysieke bezoeken en menselijk contact. Je krijgt vooral informatie die je tijdens de polikliniek-bezoeken al is gegeven. De informatie is alleen opgeknipt in kleinere stukken, die je precies op het juiste moment via pushmeldingen te zien krijgt. Sterker nog, de app helpt je juist om live-contact te zoeken als je het nodig hebt. Met één druk op de knop heb je alle contactgegevens van CortoClinics bij de hand.

Tips en informatie

In de app vind je ook tal van handige tips en achtergrondinformatie. Zo krijg je een aantal dagen voor de ingreep een paklijst te zien, en geeft de app tips over de voorbereidingen die je thuis kunt treffen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan opvang regelen voor een huisdier, of de maaltijden voor na de operatie voorbereiden. Maar ook na de operatie blijft de app je voorzien van praktische informatie: vliegen, sporten, autorijden, oefeningen die je kunt doen, het komt allemaal aan de orde.

Interactief

De app werkt ook interactief. Op een aantal momenten stelt hij vragen over bijvoorbeeld je pijnscore of tromboseklachten. Geven de antwoorden op die vragen reden tot zorg, neemt een medewerker van CortoClinics contact met je op. Ook krijg je een aantal keer de vraag of je vragenlijsten wilt invullen. Deze anoniemen vragenlijsten geven orthopeden in Nederland informatie waarmee ze hun zorg verder kunnen verbeteren.

Een persoonlijke omgeving voor elke CortoClinics-cliënt

Iedere nieuwe cliënt met een OK-afspraak krijgt een persoonlijke code waarmee hij de app kan activeren. Ben je al geopereerd bij CortoClinics? We zijn momenteel bezig om met terugwerkende kracht onze bestaande cliënten ook van deze codes te voorzien. Zo maken we gebruik van de nieuwste technologieën om onze cliënten de beste persoonlijke zorg te blijven bieden.