FACEBOOK VERIFY--> De Knieoperatie - Knieprothese bij knieartrose - CortoClinics Skip to main content

Knieoperatie

Orthopedisch centrum
gespecialiseerd
in heup- en knieslijtage

De knieoperatie bij CortoClinics

Een nieuwe knie plaatst de orthopeed tijdens een operatie. Bij CortoClinics duurt deze knieoperatie ongeveer een uur.

Tijdens de operatie ben je verdoofd met een ruggenprik of onder algehele narcose. De orthopeed verwijdert eerst het beschadigde bot en kraakbeen. Daarna past hij de vorm de botten van boven- en onderbeen aan, zodat de prothese precies past.

De orthopeed zet de metalen delen van de knieprothese vast met snel uithardend botcement, of hij gebruikt een prothese die in het bot wordt gedrukt en daarna snel en vanzelf in het bot vastgroeit. Beide soorten verankering geven dezelfde bewegingsvrijheid. Hij plaatst ook een kunststof schijf tussen de metalen delen. Hierna wordt de wond gehecht en verbonden.

Heb je ook last van knieartrose en wil je graag meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor een afspraak.

Maak een afspraak

Nieuwste zorgtechnologie bij het plaatsen van knieprotheses

Bij de knieoperatie zet CortoClinics ondersteunende robotarm-technologie in: De Mako. Deze robotarm helpt de orthopeed bij het precies plaatsen van de knieprothese. Hij bereikt zo een resultaat met een foutmarge van minder dan een millimeter.

De Mako robotarm biedt nog een ander voordeel: de knieprothese kan geplaatst worden met een minimaal invasieve operatietechniek.
Met deze techniek is de snede door de huid kleiner dan bij traditionele knieoperaties. Bovendien blijft de schade aan onderliggende weefsels zoals pezen en spieren beperkt. Daardoor herstel je sneller.

Hoe lang duurt de knieoperatie?

Het plaatsen van de knieprothese duurt ongeveer een uur. Daarna blijf je bij CortoClinics 1 nacht in de kliniek. De volgende ochtend mag je al naar huis. Voor een optimaal resultaat van de knieoperatie, ga je thuis aan je herstel werken. Dit doe je samen met je fysiotherapeut.

Ontdek meer over de oplossingen bij CortoClinics.

Meer over knieprotheses
Waarom kiezen voor CortoClinics?
Altijd persoonlijke aandacht en zorg
Korte wachttijden, eerste bezoek binnen een week
Een dag- en avondpoli
Verzekerde zorg

Samen de volgende stap in de toekomst zetten?

Maak een afspraak

Verdere informatie over knievervanging